bite me

recepty z vegetariánskej kuchyne nielen pre vegetariánov

  • Home
  • O nás
  • RECEPTY
    • Hlavné jedlá
    • Raňajky
    • Malé pokrmy
    • Šaláty
    • Polievky
    • Sladučké dezerty
    • Rýchle recepty
    • Vegánske recepty
  • BLOG
  • POTULKY
  • Bez mäsa_FM

Tipy na cestovinové recepty či ryžové a cukinové „špagety“_mäsa_FM

25/07/2016 by biteme Leave a Comment

Na cestovinách s rôznymi omáčkami si pochutnávame pomerne často, preto by sme sa s Vami rady podelili o naše najobľúbenejšie „cestovinové“ recepty.

Najrýchlejšie je samozrejme do špagiet alebo obľúbených cestovín pridať pesto. Nezabudnite zablúdiť aj do tohto článku a receptov.

Môj, teda Barborin 🙂 najobľúbenejší recept na cestoviny sa volá baklažánovce. Doma ho dokonca pripravujeme už na dva spôsoby a jedávame ho aspoň raz do týždňa už zopár rokov.

spagety s pestom

Prvý spôsob: baklažán nakrájame na malé kocky. Čím menšie, tým lepšie, aby sa nám čím skôr uvaril. Na olivovom oleji osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájaný baklažán, ktorý sme si predtým nasolili a dusíme ho približne 10 – 15 minút pod pokrievkou kým nie je celkom mäkký. Priebežne ho podlievame vodou aby sa nepripálil. Keď sa nám baklažán udusí, pridáme pretlačený cesnak, paradajkové pesto, soľ, korenie, môže byť aj chili a čerstvé lístky bazalky. Do omáčky primiešame obľúbené cestoviny, dobre premiešame a podávame so strúhaným tvrdým syrom.

Druhý spôsob: na plátky nakrájaný baklažán osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme upiecť na papier na pečenie pri cca 200 stupňoch na asi 15 minút. Na panvici si zatiaľ na olivovom oleji krátko, asi minútku a pol osmažíme celé cherry paradajky, ktoré zmäknú a dodajú cestovinám krásnu sladkú chuť. Primiešame upečený baklažán, pretlačený cesnak, pest, soľ, korenie a bazalku.

Sú použité rovnaké ingrediencie, až na cherry paradajky a aj tak z toho vzniknú 2 rôzne fantastické chuťové varianty.

Druhý veľmi rýchli recept sú špagety „carbonara“. Omáčka na ne je hotová ešte skôr než sa nám stihnú uvariť špagety.

Spagety Carbonara

 Ryžové cestoviny so zeleninou a arašidovou omáčkou

Ryzove rezance s arasidovou omackou5

Avokádové špagety

IMG_0820

Kombinácii ryžových rezancov a chrumkavej farebnej zelenine dodáva dokonalosť nevarená arašidová omáčka. A najkrajšie na tom je, že toto jedlo chutí teplé aj studené. Ideálny obed „so sebou“.

Cukinové cestoviny

cukinove spagety s arasidovym maslom a malinami

 

  • Pripravíme si ich pomocou špirálizéra, ktorý dostanete kúpiť už za 10 euro.

Dajú sa pripraviť na slano aj na sladko.

Na slano: s rozdrobeným údeným tofu s pretlačeným cesnakom, sezamovými semiačkami a tamari omáčkou. Podávať ich odporúčame ozdobené skaramelizovavou cibuľkou. Buď cukinové špagety použijeme súrové alebo si ich krátko, približne minútku a pol osmažíme na troche oleja.

Na sladko: cukinové špagety z dvoch cukín osmažíme na kokosovom oleji so štipkou soli a po dlhšej minútke pridáme dve veľké lyžice arašidového masla, ktoré na panvici necháme dobre roztopiť, aby sa obalila každá cukinová špirálka. Dochutíme javorovým sirupom a podávame s čerstvými malinami a mletými mandľami.

Dobrú chuť.

B

Print Friendly, PDF & Email
Share

Ďalšie recepty na zahryznutie:

Vzrušujúce Valentínske menu
Chrumkavé zeleninové placky
15 minútová polievka z červenej šošovice, batátu, mrky a tempehu

Filed Under: BLOG, Hlavné jedlá, Rýchle recepty, Vegánske recepty

« Raňajková ovsená kaša z MioMatu
Melónové recepty a ako si vybrať ten správny »

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto sme?

Hovorí sa, že raci majú priateľský vzťah ku kuchyni. Toto „porekadlo“ môžeme potvrdiť! Obe sme račice, máme rady dobré jedlo, posedenia s priateľmi, rady experimentujeme a sme vegetariánky 🙂 Veľakrát sme sa ocitli v situácii, že sme stále dookola pripravovali rovnaké jedlá, alebo sme nevedeli, čo si zobrať do práce, keďže sa nám nechcelo každý… 

Read More »

Print Friendly, PDF & Email

Nové komentáre

  • Alena komentoval Nátierka z tekvicových semiačok
  • biteme komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • Jana komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • biteme komentoval Cukinová pizza_bez zrnka múky
  • biteme komentoval Voňavé vanilkovo-orechové rožky zo špaldovej múky

Nové príspevky

  • Rozlúčkový bite me blogpost
  • Nové špargľové recepty_Bez mäsa_FM
  • Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu
  • Chrumkavé polentové hranolky
  • Týždeň Zdravých raňajok s bite me * oslavujeme jeden rok

Stay connected

  • Email
  • Facebook
  • Pinterest

Obľúbené recepty & články

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress