bite me

recepty z vegetariánskej kuchyne nielen pre vegetariánov

  • Home
  • O nás
  • RECEPTY
    • Hlavné jedlá
    • Raňajky
    • Malé pokrmy
    • Šaláty
    • Polievky
    • Sladučké dezerty
    • Rýchle recepty
    • Vegánske recepty
  • BLOG
  • POTULKY
  • Bez mäsa_FM

Chrumkavé polentové hranolky

11/05/2017 by biteme Leave a Comment

Polenta je kukuričná kaša, ktorá sa pripravuje z kukuričnej krupice alebo múky. Je hotová veľmi rýchlo a pri varení sa dá využiť na rôzne spôsoby. Polentu si pripravujeme vždy podľa návodu na obale, keďže čas jej varenia závisí od typu polety. Čiže záleží, či je vyrobená z kukuričnej múky alebo kukuričnej krupice.

Polenta sa hodí aj ako príloha, môžeme ju využiť ako základ koláča a dajú sa z nej vyrobiť aj krutóny, sandwich, polentová pizza či hranolky, ktoré si teraz spolu pripravíme :).

Potrebujeme:

  • cca 200 g polenty
  • približne 4 násobok vody (ale riaďte sa radšej pokynmi na obale od polenty)
  • olivový olej
  • soľ

Postup varenia: v hrnci necháme zovrieť vodu, spolu s troškou olivového oleja a soľou. Za stáleho miešania pridávame polentu. Miešame na miernejšom ohni približne 10 minút pokým kaša nezhustne.

Polenta býva niekedy na obaloch označovaná aj ako instantná,  v tomto prípade býva čas tepelnej úpravy kratší.

Polentové „cesto“ si vytvarujeme do požadovaného tvaru a hrúbky a necháme približne 15 minút vychladnúť. Polentu nakrájame na paličky v tvare hranoliek.

Pečieme na panvici na rozpálenom olivovom oleji alebo v trúbe pri 190 stupňoch približne 20 – 25 minút. Pečením na panvici „hranolky“ nasajú viacej oleja a je pracnejšie ich obracať, ale podľa skúseností ostanú vo vnútri vláčnejšie. Hranolky upečené v trúbe sú trošku suchšie a chrumkavejšie.

Servírujeme s kečupom alebo obľúbeným dipom.

Dobrú chuť :).

Print Friendly, PDF & Email
Share

Ďalšie recepty na zahryznutie:

Socca alias cícerová placka
Mandlovo-malinové raňajkové smoothie
Zdravé Veľkonočné občerstvenie

Filed Under: Malé pokrmy, Prílohy, Vegánske recepty

« Týždeň Zdravých raňajok s bite me * oslavujeme jeden rok
Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu »

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto sme?

Hovorí sa, že raci majú priateľský vzťah ku kuchyni. Toto „porekadlo“ môžeme potvrdiť! Obe sme račice, máme rady dobré jedlo, posedenia s priateľmi, rady experimentujeme a sme vegetariánky 🙂 Veľakrát sme sa ocitli v situácii, že sme stále dookola pripravovali rovnaké jedlá, alebo sme nevedeli, čo si zobrať do práce, keďže sa nám nechcelo každý… 

Read More »

Print Friendly, PDF & Email

Nové komentáre

  • Alena komentoval Nátierka z tekvicových semiačok
  • biteme komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • Jana komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • biteme komentoval Cukinová pizza_bez zrnka múky
  • biteme komentoval Voňavé vanilkovo-orechové rožky zo špaldovej múky

Nové príspevky

  • Rozlúčkový bite me blogpost
  • Nové špargľové recepty_Bez mäsa_FM
  • Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu
  • Chrumkavé polentové hranolky
  • Týždeň Zdravých raňajok s bite me * oslavujeme jeden rok

Stay connected

  • Email
  • Facebook
  • Pinterest

Obľúbené recepty & články

Copyright © 2019 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress