Hlavné jedlá

Farebné curry – recept

farebne-curry-2

Pre milovníkov curry sme pripravili skvelú zeleno oranžovú pochúťku, za ktorou sa len tak zem zľahne. Prvý krát nám ju pripravil jeden z našich degustátorov Lukáš a išli sme sa zadusiť. Samozrejme, že v tom pozitívnom slova zmysle.

Nebudeme teda súkromníčky a o tento lahodný recept sa podelíme aj s vami.

Recept pre 2 osoby

Potrebujeme

  • 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 160 – 200 ml kokosového mlieka (1 malá konzerva)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 čajové lyžičky mletého curry korenia

Postup

Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich zvlásť na malé kúsky. Umyjeme si brokolicu a ošúpeme mrkvu. Brokolicu rozdelíme na malé „ružičky“ a mrkvu si nakrájame na cca pol cm krúžky.

V hrnci si rozpálime kokosový olej. Jemne opečieme cibuľu a cesnak s curry korením.

Pridáme brokolicu, mrkvu a trošku soli. Zeleninu zľahka orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom, zeleninovým vývarom a pridáme pol čajovej lyžičky citrónovej kôry. Hrniec zakryjeme pokličkou a necháme na nižšej teplote variť cca 12 minút.

Dochutíme soľou, korením a jednou polievkovou lyžicou citrónovej šťavy a ak sa nám máli tak aj curry korením.

Prajeme dobrú chuť!

Vedeli ste? že…

Kokosový olej zrýchľuje metabolizmus a preto je výborným spaľovačom tukov? Okrem toho redukuje cholesterol. 2 lyžičky nás zasýtia na niekoľko hodín. Čistí krv, vďaka čomu sa zlepšuje kvalita pleti. Taktiež posilňuje zubnú sklovinu.

Je to rastlinný olej ktorý neobsahuje cholesterol. Stimuluje vylučovanie hormónov štítnou žľazou a pomáha cholesterol v tele odbúravať. Príslušné hormóny konvertujú cholesterol na dôležitý sterol – progesterón. Ten spomaľuje prejavy starnutia. Je ľahko stráviteľný a vhodný na smaženie, varenie aj pečenie. Jedlám dodáva nádych exotiky.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang