Začiatok rebarborovej sezóny je tu a tak sme si pre vás pripravili tento výborný, chuťovo intenzívny šalát. Rebarbora je mimoriadne všestranná a jej kyslastá chuť sa v kuchyni dá využiť ako ingrediencia do rôznych receptov, nie len pri príprave bublaniny a koláčov odkiaľ ju mnohí isto poznáte. Dobrúúú chuť!! 🙂
Recept pre štyri osoby
Ingrediencie:
- 2 – 3 ks rebarbory
- 200 – 300g rukoly alebo zmes šalátov, ktoré vám chutia (chuťovo by táto kombinácia mala obsahovať aj horké šaláty podobné rukole)
- 4 šalotky
- Slovenský biely syr (Agrofarma Červený Kameň) alebo syr feta, príp. iný slaný syr
- za hrsť vlašských orechov
- lyžička medu
- olivový olej
- pečivo podľa vlastného výberu
Dressing:
- 2 VL olivového oleja
- 2 čaj. lyž. plnotučnej horčice
- 2 čaj. lyž. citrónovej šťavy
- 2 čaj. lyž. medu
- soľ
- pár kvapiek malinového octu
Vlašské orechy nasekáme na malé kúsky. Šalotky nakrájame na kolieska, rebarboru umyjeme a nakrájame na pribl. 2 cm kúsky. Na olivovom oleji opražíme najskôr šalotku, po minúte pridáme aj rebarboru a na miernej teplote necháme dusiť kým je rebarbora mäkká (max 5 min.). Potom pridáme med, premiešame a necháme vychladnúť.
Pripravíme si dressing: Všetky hore uvedené ingrediencie poriadne premiešame. Dochutíme podľa vlastného gusta.
Na tanier naaranžujeme rukolu do tvaru hniezda, pridáme rebarboru s cibuľkou, fazuľové lusky, posypeme syrom a orechami a nakoniec pokvapkáme dressingom. Servírujeme s pečivom. Dobrúúú chuť!! 🙂
Vobec mi to nechutilo. Chute, ktore k sebe absolutne nepasovali. Asi najhorsi salat, aky som jedla
Ďakujeme za tvoj názor Patrícia. Nám šalátik veľmi chutil, ale chute sú rôzne a hlavne individuálne. Dúfame, že ťa potešia iné recepty z nášho blogu. Ak máš v zbierke tvojich receptov nejaký, o ktorý by si sa rada podelila, budeme rady ak nám ho pošleš na biteme(zavináč)biteme.sk
Samozrejme, su tu receptiky, ktore su perfektne 🙂 Fandim vam!
u mna top salat. strasne dobre napadite kombinacie chuti. vzdy chcem jest rebarboru a neviem co s nou. ja som ju do salatu (omylom) rozvarila az do pyre, ale bolo to aj tak naaam 🙂