Hlavné jedlá

Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami – recept

Špičkový recept, ktorý dodá energiu a naštartuje mozgové bunky. Receptov na quinoa šalát tu už zopár máme, ale vždy skúšame nové chute, kombinácie a čerstvé potraviny. Ako napríklad baklažán a kápia, ktoré sme dostali kúpiť na trhu vo Fresh markete. K tomu už sa pýtalo iba niečo zelené a chrumkavé.

Recept pre 2-3 osoby. Čas prípravy (30 min.)

Potrebujeme:

  • cca 130 g quinoa
  • 1 baklažán
  • 1 kápiu
  • 100 g baby špenátu
  • za veľkú hrsť vlašských orechov a tekvicových semiačok
  • klíčky mungo
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • bylinky

Quinoa uvaríme podľa návodu. Zväčša sa varí 15 minút vo vriacej osolenej vode. Dobre si ju pred varením prepláchnite, aby nemala horkú chuť.

Baklažán nakrájame na plátky a dáme ho osolený, okorenený a pokvapkaný olivovým olejom piecť na papieri na pečenie pri približne 220 stupňoch na 15-20 minút. Môžete pridať aj obľúbené bylinky, napr. provensálske korenie. Už určite viete, že baklažán je dobré si nasoliť aspoň 10 min. pred pečením. Začne sa potiť a tým pádom sa tak nenasaje olejom, ktorý pridáte až pred pečením.

A teraz už len zmiešame quinoa, upečený baklažán, tenké plátky čerstvej, surovej kápie, baby špenát, oriešky a semiačka, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici a šalát nakoniec ozdobíme našimi domácimi mungo klíčkami.

Pozn.: recept vhodný aj pre celiatikov.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang