Recepty

Farebný šalát s cícerom, pečenou tekvicou a brusnicami – recept

Existuje približne 43 druhov cícera. Zubatý je vraj nešľachtený a naozaj vyzerá inak ako ten čo je k dostaniu v bežných obchodoch. Má vynikajúcu orieškovú chuť a v kombinácii s voňavou pečenou tekvicou a sušenými brusnicami.

Recept pre 4-5 osôb

Čas prípravy: 50 min. / z toho čas pečenia: 30 min

Potrebujeme:

  • 250 g sušeného cíceru
  • malú hokaido tekvicu ( cca 1 kg)
  • 3 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov
  • 1 polievková lyžica medu
  • 150 g syra feta
  • za veľkú hrsť sušených brusníc
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1 polievková lyžica tekvicového oleja
  • rucola (podľa chuti)
  • soľ, korenie
  • olej
  • papier na pečenie

Cícer sme si namočili cez noc do vody (kľudne stačí aj na cca 2 hodinky) a vo vriacej vode sme ho povarili 30 min. (pozn.: vodu nesolíme).

Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vydlabeme semiačka a nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme vetvičky rozmarínu a šup s ňou do rozohriatej rúry na 30 min. Pečieme pri 220 stupňoch.

Po cca 5 až 10 minútach pridáme lyžičku medu a premiešame.

Keď už máme cícer uvarený a tekvicu upečenú všetko ostatné nám pôjde od ruky.

Upečenú tekvicu premiestnime do misky. Odstránime tvrdé časti vetvičiek rozmarínu a pridáme 3 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov. Všetko dobre premiešame, aby sa nám oriešky nalepili na tekvicu.

A teraz už iba pridáme uvarený cícer, sušené brusnice (môžeme ich nakrájať aj na menšie kúsky), kúsky syra feta, ktoré sme rozdrobili medzi prstami, tekvicový olej a rucolu (množstvo podľa chuti). Osolíme, okoreníme a môžeme sa vydať do sveta chutí.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang