Recepty

Pohánková kaša s lieskovcami z MioMatu – recept

Raňajky, to je naše. Máme ich naozaj veľmi v obľube a rady si ich dlho vychutnávame. Niekedy je však čas neúprosný a ženie nás do nového dňa rýchlejšie ako by sme si priali. V takého dni využívame recepty z našej Zdravej raňajkovej knižky z kategórie rýchle raňajky, alebo siahneme po pomocníkovi v kuchyni. Vlastniť MioMat je naozaj výhoda.

Už  v priebehu sekúnd doň dokážete umiestniť potrebné suroviny, stlačíte tlačítko vybraného programu a hotovo. Okrem toho je práve táto pohánková kaša z MioMatu krásne hladká, pripomínajúca štruktúru krupičnej kaše. Veď vyskúšajte sami.

Recept pre 3 až 4 osoby

Čas prípravy 27 minút. Z toho aktívny čas prípravy: 2 minúty.

Budeme potrebovať:

  • 3 odmerky pohánkových krúpov
  • 1 odmerku lieskových orechov (pokojne neolúpaných)
  • 3 sušené datle alebo sušené slivky bez kôstky

Na dochutenie:

  • 2 ČL mletej škorice
  • med a javorový sirup podľa potreby
  • banány
  • mleté lieskové orechy na ozdobu
  • kakao na posypanie
  • maslo alebo kokosový olej (Tip. Nemusí byť použité)

Pohánku, lieskové orechy a sušené datle vložte do nádoby MioMatu, zalejete vodou medzi rysky min a max zapnite program Mash/ Soup. Pokým sa vrátite z rannej prechádzky so psom, dáte si rannú sprchy či prichystáte deťom desiatu do školy, bude na vás čakať krásna lahodná kaša. Program trvá 25 minút. Datle pridávame preto, aby kaša nechutila vodnato a dostala jemne sladký podtón. Aj keď si ju ešte následne dosladzujeme.

Stačí ju už iba dochutiť medom, či javorovým sirupom, 1 PL mletej škorice a zjemniť ju môžete troškou masla či kokosového oleja pre extra lahodnú chuť. Kašu naservírujte na obľúbený raňajkový tanier a ozdobte kolieskami banánu a mletými lieskovcami. Kašu môžeme dozdobiť aj preosiatym kakaom cez sitko.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang