Hlavné jedlá

Ryža natural s lahodným baklažánom a cuketou – recept

Recept pre 2 – 3 osoby

Potrebujeme:

  • ryža natural (1 a pol veľkej šálky, cca 300 – 350 g)
  • 1 stredne veľký baklažán
  • 1 stredne veľká cuketa
  • mleté paradajky sušené na slnku (napr. Carthage garden)
  • soľ
  • korenie
  • sušená bazalka
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • sušený bujón (dostaneme kúpiť v dm)
  • olivový olej

Spôsobov, ako uvariť dokonalú ryžu, existuje nespočetné množstvo. Ryžu prepláchneme a vsypeme do vriacej posolenej vody (na jednu šálku ryže je treba 3 šálky vody). Varíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 20 – 25 minút, kým ryža nezmäkne. Prebytočnú vodu zlejeme.

Popri tom ako sa nám varí ryža si  na tenké plátky nakrájame cukinu a baklažán. Plátky posolíme, okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom, posypeme bazalkou a nakoniec pokvapkáme trochou olivového oleja.

Okorenenú cukinu a baklažán necháme cca 5 minút odstáť. Zatiaľ jednu čajovú lyžičku bujónu zalejeme cca 2 – 2,5 dcl vody.

Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom z oboch strán osmažíme cukinu a baklažán, kým nezmäknú. Priebežne ich podlievame zarobeným bujónom, aby sa nám nepripálili. Nakoniec potrieme zmesou zo sušených paradajok.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang