Dezerty

Voňavé vanilkovo-orechové rožky zo špaldovej múky – recept

Na cca 40 rožtekov potrebujeme

  • 330 g špaldovej múky
  • 250 g masla
  • 100 g mletých orechov
  • 3 veľké lyžice medu
  • polovicu vanilkového lusku
  • vanilkový cukor a mleté orechy na obaľovanie
  • papier na pečenie

Postup

Z preosiatej múky, masla nakrájaného na kocky, orechov, medu a vanilkového lusku rukami vytvarujeme hmotu, ktorú odložíme na hodinu do chladničky.

Zo stuhnutej hmoty potom po kúskoch tvarujeme rohlíčky. My sme si najprv medzi dlaňami vytvarovali guličku, ktorú sme potom taktiež medzi dlaňami vytvarovali do šulčeka, keďže sa nám cesto na pracovnej ploche lepilo.

Zo šulčeka sa nakoniec stane rohlíček a takto vytvarované ich ukladáme na papier na pečenie. Na jeden plech sa nám ich zmestilo 15. (Cesto vrátime vždy naspäť do chladničky, kým čakáme na uvoľnenie rúry.)

Rúru predhrejeme na 180 stupňov a rohlíčky pečieme kým nechytia zlatistú farbu. Pozor tým, že sme použili med, budú sa rohlíčky piecť trošku kratšie.

Čím skôr po vytiahnutí z rúry ich obalíme v zmesi vanilkového cukru a mletých orechov.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang