bite me

recepty z vegetariánskej kuchyne nielen pre vegetariánov

  • Home
  • O nás
  • RECEPTY
    • Hlavné jedlá
    • Raňajky
    • Malé pokrmy
    • Šaláty
    • Polievky
    • Sladučké dezerty
    • Rýchle recepty
    • Vegánske recepty
  • BLOG
  • POTULKY
  • Bez mäsa_FM

Vyprážaný karfiol so zemiakovou kašou

13/05/2012 by biteme 2 komentáre

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 1-2 karfioly (podľa veľkosti)
  • hladkú múku
  • 3 – 4 vajíčka
  • strúhanku
  • soľ
  • olej na vyprážanie (napr. arašidový olej)
  • 10 – 12 zemiakov (podľa veľkosti)
  • 1 dl mlieka
  • rukolu
  • olivovy olej
  • kúsok citrónu

Karfiol umyjeme a rozdelíme ho na malé gustiózne kúsky :-). Uvaríme ho v osolenej vode do mäkka. Každý kúsok karfiolu následne obalíme – najskôr v múke, potom v rozšľahanom, osolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Keď máme všetky kúsky obalené, ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky a v osolenej vode ich varíme do mäkka. Kým sa zemiaky varia, vyprážame na oleji karfiol do zlatista. Uvarené zemiaky zmiešame s mliekom, osolíme a rozmixujeme alebo roztlačíme na kašu.

Podávame s rukolou, ktorú pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Ďalšie recepty na zahryznutie:

Tofu špíziky s arašidovou omáčkou
Šťavnaté špíziky
Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu

Filed Under: Hlavné jedlá, RECEPTY

« Chrumkavé zeleninové závitky so sladko-kyslou čili omáčkou
Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou »

Comments

  1. odporucam says

    19/11/2012 at 17:59

    Nevyprazat 🙂 ale dat do rury, a urobit si cesticko, cize zmiesame muku, vajicko, mlieko sol a v tom karfilo vymacame. potom sup do struhanky na plech. kazdy jeden pokvapkame troskou oleje. je fantasticky, zdravsi a nemusite stat pri sporaku. a co je najlepsie? chuti rovnako 🙂

    Odpovedať
  2. biteme says

    21/11/2012 at 12:09

    To znie veľmi dobre, určite vyskúšame 🙂

    Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto sme?

Hovorí sa, že raci majú priateľský vzťah ku kuchyni. Toto „porekadlo“ môžeme potvrdiť! Obe sme račice, máme rady dobré jedlo, posedenia s priateľmi, rady experimentujeme a sme vegetariánky 🙂 Veľakrát sme sa ocitli v situácii, že sme stále dookola pripravovali rovnaké jedlá, alebo sme nevedeli, čo si zobrať do práce, keďže sa nám nechcelo každý… 

Read More »

Print Friendly, PDF & Email

Nové komentáre

  • Alena komentoval Nátierka z tekvicových semiačok
  • biteme komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • Jana komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • biteme komentoval Cukinová pizza_bez zrnka múky
  • biteme komentoval Voňavé vanilkovo-orechové rožky zo špaldovej múky

Nové príspevky

  • Rozlúčkový bite me blogpost
  • Nové špargľové recepty_Bez mäsa_FM
  • Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu
  • Chrumkavé polentové hranolky
  • Týždeň Zdravých raňajok s bite me * oslavujeme jeden rok

Stay connected

  • Email
  • Facebook
  • Pinterest

Obľúbené recepty & články

Copyright © 2019 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress