Recepty

Happy cheese

Vedeli ste, že okrem toho, že sa olomoucké syrečky vyznačujú špecifickou arómou, obsahujú veľa bielkovín a skoro žiadne tuky? Dočítali sme sa, že majú najmenej tuku zo všetkých syrov na svete. Oproti syrom Cottage majú dvojnásobný obsah bielkovín, ktoré tvoria dokonca 92% energetickej hodnoty.

Recept pre 2 – 3 osoby

Potrebujeme:

  • 2 balenia olomouckých syrečkov (200 g)
  • 1 vajíčko
  • celozrnnú alebo obyčajnú strúhanku
  • múku
  • ryžu natural
  • baby špenát
  • mrkvu
  • balsamicovú redukciu
  • soľ

V prvom rade by sme chceli upozorniť, že syrečky treba obaliť dva krát. Čiže proces obaľovania v trojobale (najprv syreček obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke) opakujeme dvakrát. Vajíčko v žiadnom prípade nesolíme, keďže syrečky sú dosť slané samé o sebe.

Obalené syrečky vyprážeme na dobre rozpálenom oleji, aby sa neroztiekli.

V našom prípade podávame s natural ryžou, ale výborne sa hodia aj zemiaky na rôzne spôsoby alebo šalát.

Ozdobíme špenátovými lístkami, mrkvou a balsamicovou redukciou. Tá vytvára zaujímavé chuťové spojenie.

Pozn.  – syrečky si pri skladovaní v chladničke uchovávajte v osobitnej krabičke. Aj keď si myslíme, že až tak nesmrdia.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang