Nátierky

Krémová kapiovo-orechová nátierka – recept

Šťavnatá voňavá kapia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám ku šťastiu netreba. Úžasná kombinácia, ktorá vás prekvapí svojou plnou chuťou a krémovou konzistenciou.

Recept na 4 porcie

Potrebujeme:

  • 8 kapií
  • 50 g čerstvých vlašských orechov (najlepšie zo záhradky alebo z bio obchodu)
  • 1 menší strúčik cesnaku
  • 1/2 PL* citrónovej šťavy
  • štipku mletej rasce
  • štipku čili
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Kapie ošúpeme** (najlepšie škrabkou na špargľu), odstránime jadierka a prerežeme na polovicu. Jednu vedľa druhej poukladáme na plech na papier na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 30 minút pri 200 stupňoch. Po 15 minútach, teda v strede pečenia, kapie opatrne otočíme, aby sa dôkladne opiekli z oboch strán.

Kapie necháme dobre vychladnúť. Potom pridáme ostatné ingrediencie a zmixujeme do hladka. Podľa chute môžeme pridať aj trošku olivového oleja.

K nátierke sa vynikajúco hodí opečený pita chlebík. Môžete ju použiť aj ako základ do vášho obľúbeného sendviča, ázijského šalátového wrapu či ako pesto na cestoviny. Dobrú chuť!

*PL=polievková lyžica ** Nátierku môžete pripraviť aj z neošúpaných kápií.  Akurát sa môže stať, že sa šupka nerozmixuje úplne do hladka.

Kategorie:

Nátierky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang