bite me

recepty z vegetariánskej kuchyne nielen pre vegetariánov

  • Home
  • O nás
  • RECEPTY
    • Hlavné jedlá
    • Raňajky
    • Malé pokrmy
    • Šaláty
    • Polievky
    • Sladučké dezerty
    • Rýchle recepty
    • Vegánske recepty
  • BLOG
  • POTULKY
  • Bez mäsa_FM

Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu

24/05/2017 by biteme Leave a Comment

Ak milujete špargľu, nie je čo riešiť . Alebo ak potrebujete zamaskovať jej chuť pred zvyškom rodiny :D. Napríklad aj v polievke.

Špargľa je super zelenina, ktorá naše telo pomáha zbavovať škodlivín. Nie nadarmo rastie na jar, kedy by sme ju nášmu telu mali dopriať v hojnom množstve. Ak sa ni ekto rozhodne pre očistu špargľou, odporúča sa jej v jednej dávke zjesť približne pol kila. Čo je jeden zväzok. Tým, že je špargľa veľmi ľahká, určite to pre vás nebude problém :). Ideáne vo forme polievky, na ktorú si práve „rozpovieme“ recept. Pre menších hladošov pokojne postačí ako hlavné jedlo. Vďaka guinoe je fajná, sýta.

Recept pre 3 – 4 osoby

Čas prípravy: 30 minút

Potrebujeme:

  • 500 g zelenej špargle
  • 1 väčší fenikel
  • 80 g bielej quinoi
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ na dochutenie
  • 1 liter zeleninového bujónu

Keďže v recepte používame zelenú špargľu, ktorú netreba šúpať (iba v prípade, že je príliš hrubá, kedy stačí ošúpať konce), tak v prípade nášho receptu z nej iba odrežeme hlavičky a odložíme bokom. Sú najlahodnejšie z celej špargle a použijeme ich neskôr. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kúsky, tak ako očistený fenikel. Zeleninku restujeme 3 minútky v hrnci na troške olivového oleja. Pridáme nastrúhané alebo pretlačené strúčiky cesnaku a quinou, ktorú sme predtým sparili vriacou vodou cez sitko,aby stratila horkú chuť a restujeme ďalšie 2- 3 minútky za stáleho miešania.

Zelených fešákov teraz zalejeme 1 litrom zeleninového bujónu a varíme na miernom ohni 13  minút. Po tomto čaše polievku rozmixujeme do krémovej konzistencie. Ideálne ponorným mixérom. U nás doma sú v obľube skôr husté polievky, ale ak máte radi redšiu konzistenciu, stačí pridať zeleninového bujónu alebo vody.

Pokým sa nám varí polievočka, hlavičky špargle a restujeme na dostatočnom množstve olivového oleja približne 3 minútky. Podľa toho, akú hrubú sme špargľu mali. Po 3 minútach hlavičky osolíme a do panvice pridáme 2 ČL jablčného octu. Restujeme ďalšiu minútku. Vďaka octu budú mať hlavičky krásnu zelenú farbu a hlavne božskú chuť.

Polievku servírujeme ozdobenú orestovanými hlavičkami.

Dobrú chuť :).

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Ďalšie recepty na zahryznutie:

Krémová mrkvovo - šošovicová polievka
Jesenný bite me tekvicový ošiaľ : tekvicové trio & pumpkin pie so syrom feta
Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami

Filed Under: Hlavné jedlá, Polievky, Vegánske recepty

« Chrumkavé polentové hranolky
Nové špargľové recepty_Bez mäsa_FM »

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto sme?

Hovorí sa, že raci majú priateľský vzťah ku kuchyni. Toto „porekadlo“ môžeme potvrdiť! Obe sme račice, máme rady dobré jedlo, posedenia s priateľmi, rady experimentujeme a sme vegetariánky 🙂 Veľakrát sme sa ocitli v situácii, že sme stále dookola pripravovali rovnaké jedlá, alebo sme nevedeli, čo si zobrať do práce, keďže sa nám nechcelo každý… 

Read More »

Print Friendly, PDF & Email

Nové komentáre

  • Alena komentoval Nátierka z tekvicových semiačok
  • biteme komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • Jana komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • biteme komentoval Cukinová pizza_bez zrnka múky
  • biteme komentoval Voňavé vanilkovo-orechové rožky zo špaldovej múky

Nové príspevky

  • Rozlúčkový bite me blogpost
  • Nové špargľové recepty_Bez mäsa_FM
  • Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu
  • Chrumkavé polentové hranolky
  • Týždeň Zdravých raňajok s bite me * oslavujeme jeden rok

Stay connected

  • Email
  • Facebook
  • Pinterest

Obľúbené recepty & články

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress