bite me

recepty z vegetariánskej kuchyne nielen pre vegetariánov

  • Home
  • O nás
  • RECEPTY
    • Hlavné jedlá
    • Raňajky
    • Malé pokrmy
    • Šaláty
    • Polievky
    • Sladučké dezerty
    • Rýchle recepty
    • Vegánske recepty
  • BLOG
  • POTULKY
  • Bez mäsa_FM

Raw paradajková omáčka či pesto zo sušených paradajok

15/06/2015 by biteme 3 komentáre

Recept na pesto sa vždy zíde. Dá sa použiť do cestovín, ako nátierka na chleba, ako plnka alebo iba tak s chrumkavou čerstvou zeleninou.

pesto zo susenych paradajok2

Potrebujeme:

  • 100 g sušených paradajok
  • 50 g slnečnicových semiačok
  • malú šalotku
  • čerstvú alebo sušenú bazalku alebo aj za hrsť petržlenovej vňate
  • 3 malé čerstvé paradajky alebo jedna veľká (môžu aj nemusia byť)
  • 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • čierne korenie
  • chilli
  • nesolíme!!! Sušené paradajky sú samé o sebe dosť slané

pesto zo susenych paradajok

Sušené paradajky necháme na približne 2 hodiny namočené vo vode. Pozor, vodu v ktorej sa močili nevylievame.

Zároveň môžeme nechať namočené aj slnečnicové semiačka, ktoré takto zo seba uvoľnia viac prospešných látok pre naše telo.

Tak a teraz všetky ingrediencie pridáme do mixéra a zmixujeme. Podľa konzistencie môžeme pridávať vodu, v ktorej sa namáčali naše sušené paradajky. Také jednoduché a rýchle. Šup s pestom na špagety :).

spagety s pestom

Print Friendly, PDF & Email
Share

Ďalšie recepty na zahryznutie:

Svieži Quinoa šalát
Výživná musaka s pečenými batátmi a baklažánom
Vietnamské Pho podľa bite me

Filed Under: Hlavné jedlá, Malé pokrmy, Prílohy, Rýchle recepty, Vegánske recepty

« Bez mäsa_FM: Aloe Vera
Jahodovo – vanilková a uhorková osviežujúca limonáda »

Comments

  1. Michaela says

    19/06/2015 at 11:48

    Baby, velka vdaka za tento super recept, najlepsia omacka /pesto na svete. Prave som si ju dala na obed ako omacku na domace spaldove sulance spolu s parmezanom a rukolou a bola to fakt bomba, som si velmi pochutila. Uz som vas recept poslala vsetkym kamoskam. 🙂 tesim sa na dalsie receptiky.

    Odpovedať
  2. Jana says

    17/11/2016 at 17:14

    Ked sa rychlo nedovaria spagety, tak tu omacku samu vyjem! Dakujem za skvely recept. Este otazka, ci by sa dala tato omacka aj skladovat? Ci nie, ak je raw? dakujem

    Odpovedať
    • biteme says

      23/11/2016 at 13:58

      Janka, ak by ste ju zavarila, tak uz nebude raw, ale ak vam to nevadi, tak ju skuste zavarit. Osobne by som ju mozno aj zamrazila, ale priznam sa, ze som to este neskusala :). Vzdy sa u nas doma bleskovo zje a je tak rychlo hotova, ze mi ani nevadi, ze nie uskladnenych viac poharov v spajzi. Barbora

      Odpovedať

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto sme?

Hovorí sa, že raci majú priateľský vzťah ku kuchyni. Toto „porekadlo“ môžeme potvrdiť! Obe sme račice, máme rady dobré jedlo, posedenia s priateľmi, rady experimentujeme a sme vegetariánky 🙂 Veľakrát sme sa ocitli v situácii, že sme stále dookola pripravovali rovnaké jedlá, alebo sme nevedeli, čo si zobrať do práce, keďže sa nám nechcelo každý… 

Read More »

Print Friendly, PDF & Email

Nové komentáre

  • Alena komentoval Nátierka z tekvicových semiačok
  • biteme komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • Jana komentoval Chrumkavý tradičný falafel
  • biteme komentoval Cukinová pizza_bez zrnka múky
  • biteme komentoval Voňavé vanilkovo-orechové rožky zo špaldovej múky

Nové príspevky

  • Rozlúčkový bite me blogpost
  • Nové špargľové recepty_Bez mäsa_FM
  • Krémová quinoa polievka zo zelenej špargle a feniklu
  • Chrumkavé polentové hranolky
  • Týždeň Zdravých raňajok s bite me * oslavujeme jeden rok

Stay connected

  • Email
  • Facebook
  • Pinterest

Obľúbené recepty & články

Copyright © 2019 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress