Recept na pesto sa vždy zíde. Dá sa použiť do cestovín, ako nátierka na chleba, ako plnka alebo iba tak s chrumkavou čerstvou zeleninou.
Potrebujeme:
- 100 g sušených paradajok
- 50 g slnečnicových semiačok
- malú šalotku
- čerstvú alebo sušenú bazalku alebo aj za hrsť petržlenovej vňate
- 3 malé čerstvé paradajky alebo jedna veľká (môžu aj nemusia byť)
- 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
- čierne korenie
- chilli
- nesolíme!!! Sušené paradajky sú samé o sebe dosť slané
Sušené paradajky necháme na približne 2 hodiny namočené vo vode. Pozor, vodu v ktorej sa močili nevylievame.
Zároveň môžeme nechať namočené aj slnečnicové semiačka, ktoré takto zo seba uvoľnia viac prospešných látok pre naše telo.
Tak a teraz všetky ingrediencie pridáme do mixéra a zmixujeme. Podľa konzistencie môžeme pridávať vodu, v ktorej sa namáčali naše sušené paradajky. Také jednoduché a rýchle. Šup s pestom na špagety :).
Baby, velka vdaka za tento super recept, najlepsia omacka /pesto na svete. Prave som si ju dala na obed ako omacku na domace spaldove sulance spolu s parmezanom a rukolou a bola to fakt bomba, som si velmi pochutila. Uz som vas recept poslala vsetkym kamoskam. 🙂 tesim sa na dalsie receptiky.
Ked sa rychlo nedovaria spagety, tak tu omacku samu vyjem! Dakujem za skvely recept. Este otazka, ci by sa dala tato omacka aj skladovat? Ci nie, ak je raw? dakujem
Janka, ak by ste ju zavarila, tak uz nebude raw, ale ak vam to nevadi, tak ju skuste zavarit. Osobne by som ju mozno aj zamrazila, ale priznam sa, ze som to este neskusala :). Vzdy sa u nas doma bleskovo zje a je tak rychlo hotova, ze mi ani nevadi, ze nie uskladnenych viac poharov v spajzi. Barbora